2018 m. balandžio 14 d. iškilmingai apdovanoti geriausi krašto sportininkai bei jų treneriai

Šeštadienio popietę į Švenčionių progimnazijos sporto salę sportinius kostiumus pakeitę šventiniais apdarais rinkosi 2017 metais labiausiai nusipelnę Švenčionių rajono sportininkai – tradiciškai jie buvo pagerbti ir apdovanoti už Švenčionių rajono vardo garsinimą. Švenčionių rajono sporto centras kartu su Švenčionių rajono sporto taryba išrinko geriausius 2017 metų sportininkus. Sportininkai buvo išrinkti pagal sportinius rezultatus, į penketuką papuolė visi Švenčionių rajono sportininkai, kurie yra patys geriausi ne tik šalyje, bet ir atstovavo Lietuvą pasaulio, Europos čempionatuose bei tapo Lietuvos čempionais. Taip pat buvo apdovanoti ir sportininkai už aukštus pasiekimus ir laimėjimus respublikinėse varžybose. Sportininkus bei trenerius sveikino ir apdovanojo Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius ir Švenčionių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Čepukova.
Geriausiais 2017 metų Švenčionių rajono treneris tapo Viktoras Meškauskas. 2017 metų Švenčionių rajono geriausių sportininkų penketukas: 1. Živilė Vaiciukevičiūtė – lengvoji atletika, Europos iki 23 metų čempionato prizininkė (treneris V. Meškauskas) 2. Artūr Mastianica – lengvoji atletika, Pasaulio čempionato Londone dalyvis (treneris V. Meškauskas) 3. Gintarė Zenkevičiūtė – lengvoji atletika, Lietuvos čempionato I vietos nugalėtoja, (treneris Z. Zenkevičius) 4. Džiugas Karklelis – daugkartinis Lietuvos jaunučių plaukimo čempionas ir rekordininkas (treneris E. Rakitinas) 5. Eglė Turakevičiutė – pasaulio štangos spaudimo trečios vietos laimėtoja jaunių grupėje (treneris Dainius Juodgudis).
Švenčionių rajono savivaldybės mero padėkomis buvo apdovanoti:
1. Natas Burokas – grappling imtynės (treneris D. Burokas)
2. Evaldas Černiauskas – jėgos trikovė (treneris Dainius Juodgudis)
3. Erik Černiavskij – lengvoji atletika (treneris Z. Zenkevičius)
4. Daniel Golovacki – lengvoji atletika (trenerė G. Michniova)
5. Dainius Juodgudis – jėgos trikovė
6. Genadijus Kozlovskis – lengvoji atletika (treneris V. Meškauskas)
7. Artūras Martinkėnas – biliardas
8. Adrija Meškauskaitė – lengvoji atletika (treneris V. Meškauskas)
9. Nora Meškauskaitė – lengvoji atletika (treneris V. Meškauskas)
10. Mantas Nalivaika – dziudo (treneris D. Burokas)
11. Orinta Šalnaitė – karate (treneris D. Šalna)
12. Justas Sažinas – lengvoji atletika (treneris R. Turla)
13. Monika Vaiciukevičiūtė – lengvoji atletika (treneris V. Meškauskas)
14. Kristina Zajančkovskaja – lengvoji atletika (treneris Z. Zenkevičius)
15. Renata Grigianecienė – už moterų ir merginų aktyvaus gyvenimo būdo skatinimą.
16. Asociacijos „Švenčionių Perkūnas“ pirmininkas Ričardas Jarošas – už sportines iniciatyvas, krepšinio populiarinimą ir vaikų užimtumo organizavimą Švenčionių rajone
17. Švenčionių gatvės vaikų futbolo klubo „Kūna“ vadovas Česlovas Širvinskas – už sportines iniciatyvas, futbolo ir krepšinio populiarinimą ir vaikų užimtumo organizavimą Švenčionių rajone.