Lietuvos mažųjų žaidynės

Švenčionių rajono sporto centro iniciatyva ikimokyklinėse įstaigose vyrauja ,,Lietuvos mažųjų žaidynių“ festivalio nuotaikos. Šiame festivalyje dalyvauja iš viso  227 ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir mes vieni iš jų!

2018 metų kovo mėnesį Švenčionių rajono darželiuose įvyko I žaidynių etapas. Vaikams buvo pravestos estafetinės rungtys, integruota meninė programa. Netrūko sportinių šūkių, dainų, šokių. Mūsų mažieji aktyviai ruošėsi ir jaudinosi kartu su auklėtojomis. Rengiant varžybas puoselėjome olimpines vertybes: pagarbą, draugystę, tobulėjimą. Laimėtojais tapo visi, nes kiekvienas gali būti savo gyvenimo olimpietis. Varžybas vainikavo diplomų ir prizų įteikimo ceremonijos.

II žaidynių etapas vyks 2018 m. balandžio 11 d. Švenčionėlių progimnazijoje kur  susitiks ne tik Pabradės, Švenčionių ir  Švenčionėlių bet ir Visagino darželinukai. Šį kartą darželinukai varžysis jau Lietuvos tautinio olimpinio komiteto nustatytose estafečių rungtyse, todėl mažieji, kartu su auklėtojomis bei Švenčionių rajono sporto centro metodininke Gintare per kūno kultūros užsiėmimus aktyviai ruošiasi. Pasibaigus II žaidynių etapui, laukia III etapas Jonavoje.

Siekiame, kad vaikai patirtų džiaugsmą dėl įdėtų pastangų, ugdome kilnų elgesį, pagarbą varžovui, kūno, valios, proto darną. Džiaugiamės matydami vaikų šypsenas. Dėkojame dalyviams bei organizatoriams.